Rutte 4

Rutte 4


Wat dacht Mark op zondag? Werd hij wakker met het idee, ik stop ermee of werd hij wakker, met vandaag is de dag. Zou hij niet al veel eerder dit bedacht hebben, toen alles koek en ei leek en hij wekelijks overleg had over asiel & co? Heeft hij niet zijn partijgenoot Sophie gebeld voor take-away coffee ergens in de ochtend? Tussen suiker en melk hebben laten vallen of het geen raar idee zou zijn dat de fractie en-public een bommetje opgooit dat er maar iets besloten moet worden over die asielzoekers. Tevreden stapte hij daarna op zijn fietsje en reed zwaaiend naar zijn fans met een boogje naar zijn torentje.

Zo, het zaadje was gepland en met een beetje geluk doet Sophie exact wat hij wil. Zijn telefoon gaat, Sigrid aan de lijn, of hij tijd heeft voor een 1 op 1 in haar schatkamer. Tuurlijk altijd, heeft hij gedacht. Als zij van de CU er maar niet bij is. Met Sigrid kan ik op een niveau keuvelen over alles buiten asiel & co. Sigrid is zijn beoogde opvolgster alleen is zij geen liberaal. Ze strooit met zand dat ze niet weet of ze partijleider wil blijven maar hij weet wel beter. Die College Tour actie was best goed te noemen. Voordeel als je al wat jaartjes meeloopt en Twan in je contactenlijstje hebt staan. Toen ik de suggestie deed, tussen neus en lippen door, reageerde hij gematigd. Toen ik aangaf dat als ik zou wegvallen, zij als mijn opvolgster... toen rook hij lont. Reacties van familie kan zo goed werken.. daarom heb ik er geen in het blikveld. Mits ze blijft natuurlijk dan is ze wel een goede tegenhanger tegenover hààr, je weet wel.. CvdP. Met een beetje geluk hebben wij dan een cat- fight tijdens een lijsttrekkersdebat. Zij van de PVDA, SP, BB en PvdD erbij en Bikker voor de opvulling en natuurlijk mijn partij ook. 

Zijn erfenis heeft hij al uitgewerkt want een waardig opvolger is er niet en degene die zijn plek in neemt is een soort tussenpaus, vrouw Justitia, al wist die het nog niet officieel. De babbel vorige maand heeft zich al ontkiemd,  ze voert de boventoon in het asieldebat, Mark blijft buiten schot. Ze zal menig allochtoon en vrouw naar de VVD trekken tijdens de verkiezing als vervanging van zijn sexappeal. Als straks het torentje ingeruild gaat worden, kan hij dat sexappeal ook eindelijk afschieten. Na 6 maanden en een make-over is er geen mens die hem meer herkent. alles al bedacht. Geen functie elders, geeft mij maar maatschappijleer, dat is veilig en beheersbaar. Want beheersbaar doet hij alles, al 17 jaar. 

Nu opstappen is ook politiek afrekenen met Geert want zonder hem is er niemand die hem nog serieus neemt. Zijn ster zal inzakken zodra hij Mark is verdwenen achter de horizon want wie in de VVD zal nog met Geert gezien willen worden? Afrekenen met CDA want ook daar ontbreekt wederom een troonopvolger, de socialisten en groenen willen samen optrekken maar krijgen dat in 4 maanden ook niet voor elkaar. Die waren aan het focussen op de EU verkiezingen dus Klavertje en Kuiken hebben ook slapeloze nachten want ze kunnen onmogelijk ieder voor zich die kar trekken. Nee, ideaal om nu de handdoek in de ring te gooien. 

Blijft alleen zij van de BBB over. Ze wil geen premier worden, hmm laat mij niet lachen.  Natuurlijk wil ze dat wel, ze kan onmogelijk vier maanden van tevoren een onbekend iemand naar voren duwen als premier want daar trapt zelf haar blinde volgelingen niet in. Iedereen weet wat er gebeurd als je een snelle opmars als partij hebt, ergens gaat het dan mis, ook met die van CvdP. En in de provincies zitten ze overal keurig op landbouw en in een paar jaar wordt duidelijk dat ook zij het niet kunnen. Met een beetje geluk dat er nog voor de verkiezingen een provinciaals bestuur sneuvelt met de BBB erin.

Maar er moet wat meer opgeruimd moet worden, er moet een slagveld in de kamer plaatsvinden. Koud 2 maanden na de verkiezing spleten ze zich al af en zelfs nieuweling Volt wist ze niet binnenboord te houden. Bijkomend voordeel is dat die afvallige(n) zich niet kunnen handhaven. Pieter wellicht wel want of hij in 4 maanden een eigen partij van de grond krijgt is een zaak van lobbyen. Ik zal wat interne krachten erop los laten en die nieuwe beweging komt in no time op stoom. Met Pieter in de spotlight, zal het haar van de BBB niet goed gaan.

Wie kan ik porren dat het gerucht de wereld in wordt gezet dat hij zich toch aansluit bij een andere partij. wel iets geloofswaardigs als het kan. Die BBB klub zou wel een idee zijn, dan kunnen wij ook verhinderen dat CvdP mijn potentiële opvolgster wordt. Dan blijft het wel een man op deze post. ik ben weliswaar voor meer vrouwen in top posities maar er zijn grenzen.

Straks, over een jaar, kijkt hij tevreden terug want de politiek is dan zodanig uit balans en zoveel nieuwkomers dat er een minderheid van het volk al bijna smekend op je terugkeer zit te wachten. Beetje prognoses bewerken en voordat je weet zit je bij Mariëlle op de bank voor een analyse als oud-premier over mijn erfenis, het Rutte tijdperk.

Reacties

Populaire posts