Songfestival Oslo, 2e ronde

Litouwen.

Een leuke ballad als je van half zuivere stemmen houdt, met een fout dansje en zeker wilt zijn dat je niet gekozen wil worden.

Armania

Is dat een man of een vrouw? Bijna 2 meter, in het wit en ze zingt in het Engels. Wel mooi met haar lange zwarte haren, klinkt leuk met een tint oosters en een oost-Europees vlaagje. Veel vuurwerk aan het eind.

Israel

Spreek jij Hebreews? Dan kun je dit volgen, klinkt mooi, ziet er ook nog leuk uit.  Won X-factor in Israel dus heeft een mooie stem. Kanshebber zeg maar rustig. 

Denemarken

Show met een mooie opening, in het Engels. blonde Deen, gekleed in het zwart. ZIj is kleiner en zingen zuiver, een echte ballad, heeft een ABBA idee in de toon. 

Zwitserland

Lijkt wel een Gordon outfit, hij is in het goud gekleed. Zingt in het Frans. Het achtergrondkoortje is leuker gekleed en opvallender dan deze Michael. Denk niet dat we naar Bern zullen gaan in 2011.

Zweden

Jeetje, Nicole anno 2010, compleet met gitaar, compleet met diadeem in haar haar. Mooie ballad en een ware kanshebber.

Arzerbejan

In het blauw gekleed, open jurk, met een grote stem, slechts 17.. Drama queen om te zien, klinkt stormachtig maar weinig inhoud. Oeps, een onzuiver toontje op het eind.

Ukrain

Mooie opening, met de wind van voren, opnieuw een vrouw, veel schreeuwen maar wat een stem! Kanshebber zeg maar rustig. Beetje Anouk-gevoel...

Nederland

Nederland in de bocht, een muziekorgel op de achtergrond, in het Nederlands en Sieneke in het wit. Wel een leuke stem en melodie. Wel een enorme reactie uit de zaal.

Roemenie

Duo aan een piano, maar of ze spelen is niet duidelijk. Nummer heeft iets bekend in de tune, ligt wel goed in de feeling, blijft wel hangen, opera-tint erin. Man/vrouw duo, doen het goed. 

Slovenie

Lijkt wel een act van Oostenrijk en Slovenie samen, niet te verstaan, met 6 mensen op het podium, inclusief accordeon. In klederdracht gehuld, echt een rocknummer, moet je het alleen kunnen verstaan...

Ierland

In zuiver Engels, een echte ballad, gekleed in een paarse jurk, jezus wat een stem! Met een instrumentale inslag en een zangeres die eens niet 18 maar in de 40 is. 

Bulgarije

Zeker naar de white party geweest,  gekleed in het wit. met witte Engels op de achtergrond. Dacht dat die Bulgaars zong maar er zit ook Engels tussen. Zei hij net Salvation..? Net een shali-shala nummer. 

Cyprus

Hoe oud is deze knul? Lijkt wel of de gitaar te groot is voor hem. Klinkt wel aardig, beetje Johnny Logan achtig. 

Croatia

Drie dames die zingen in niet te begrijpbare taal. Zien er aardig uit in hun jurken. Lijkt wel een shampoo commercial.

Georgia

Zelfde titel als de Toppers in 2009. Half naakte mannen op het podium. Mooie stem, krachtige stem zeg maar rustig. Schijnt letterlijk op het podium.

Turkije

Eindelijk, een hardrock nummer, in het Engels met een Turks tintje. Leuke vent die daar zingt, goede beat. Kanshebber op z'n zacht gezegd.

En wie zullen de winnaars zijn.....niet Nederland in ieder geval want Sieneke ziet er leuk uit maar de kwaliteit en presentatie van de andere landen was gewoon veel beter.

Reacties

Populaire posts