Zondag in Den Haag


Mijn zondag was heerlijk relaxed. Den Haag en Scheveningen stonden op het programma, iets met vis en wijn was de planning en Eva was mijn gezelschap.

Samen met Eva op stap is altijd wel gezellig en wij zijn al vaker in Den Haag geweest, wij hebben er zelfs beiden gewoond ( alleen niet tegelijkertijd)

Vlekkeloos naar Den Haag gereisd met de NS, wat ansich ook wel een wonder mag zijn op een zondag, Wel een schreeuwend kind in ons compartiment die alle dieren die hij zag hardop telde en papa die tegen opa zei " Dan moeten ze maar in een stiltecoupe gaan zitten". Nou die zat achter ons glazen wandje en dat wandje was niet bestand tegen de decibelen van dat kind..

Vanaf Centraal Station zijn wij naar het Plein gegaan voor koffie en thee. Het Plein (bij Mauritshuis en Tweede kamer voor de niet Haagse kenners) was het een groot feest. Daar kon men live alles van het WK hockey volgen. Maar wij zaten in de zon, namen geen taartje bij de koffie want wij deden het rustig aan...

Wij wilden naar Scheveningen dus struinde wij via de Lange Poten naar Het Spui. Daar stond net Lijn 22 klaar naar Duindorp via Scheveningen. Leuk, leuk, leuk want die bus gaat dwars door een aantal woonwijken waar de trams niet komen en het is een buslijn die toeristen niet nemen. Dankzij de loopstok van Eva, bleef de chauffeur op ons wachten, weer zo'n voordeel met Eva op stap te zijn :-)

Chauffeurs in Den Haag rijden niet, nee die scheuren door de straten, pleinen en lanen van de hofstad. Heerlijk gewoon, zeker als je slenterbussen van de Hermes gewend bent ( Hans , no hard feelings) Je moet alleen niet de achterstevoren zitten want dan dat is niet zo prettig. Dus in een mumtijd stonden op de Keizerstraat in Scheveningen.

Scheveningen stond een stevig windje en in de Keizerstraat werd hij alleen maar sterker. Sommige winkeltjes waren open, anderen niet en op het einde vd straat klim je naar boven en sta je bovenop de duin direct aan het strand. De boulevard is eindelijk klaar en verkeersluw dus het heerlijk flaneren, als je de stevige windkracht even ter zijde schuift. Door naar de vishaven want de beste vis haal je bij Henk Kraan. Geen Hollandse Haring voor mij, die eet Eva, ik  ga voor een echte garnaalkroket a 1.75 en er zaten echt stukken garnaal in...

Wij waren toe aan een drankje dus door naar de strandtent waar wij vorig jaar ook waren. Bij toeval teruggevonden, konden ons de naam niet mee herinneren maar wel de inrichting. Dus even later zaten wij tussen de kussens op een sofa met de Noordzee voor ons en 2 glazen Chardonney... ja wij deden  het rustig aan.

Bijna drie uur later hebben de strandtent voor een tram gewisseld om terug naar het centrum te gaan. Lijn 11 voor de liefhebbers want die bleek dit weekend achter Paleis Noordeinde te stoppen wegens een omleiding. Dus wij waren in vloek en zucht terug in het centrum.

Ons dagje hebben wij op zijn Haags afgesloten bij cafe 2005 aan de Denneweg. Op het terrasje, natuurlijk aan de Chardonney en met een mooi uitzicht wat er allemaal door de Denneweg komt gereden danwel gelopen. Er stonden massa mensen buiten en die konden wij mooi gadeslaan en ondertussen hebben  hebben heerlijk gegeten, een echte biefstukje met Chardonney  erbij natuurlijk.

Heerlijk zo'n dagje Den Haag ...

Reacties

Populaire posts