Blikken Bruiloft

Gisteren waren Fröbl en ik exact 6 1/4 jaar getrouwd en dus hadden wij onze blikken bruiloft. Bam, daar staat het, ik heb het in een keer gezegd. Voor degene die het niet begrijpen, even opnieuw lezen. Toen vriendin M er 3 maanden geleden over begon, hadden wij, eerlijk is eerlijk, er nog niet eerder van gehoord.  De eerste 15 jaar moet of mag je het ieder jaar vieren en ieder jaar mag er een bijvoeglijk naamwoord aan je bruiloft worden toegevoegd. Gisteren was dat dus blik.

Zonder blikken en blozen, wij hadden even goed niet stil gestaan bij deze heugelijke dag als M. er niet over was begonnen. Vorig jaar bij ons 5 jarig jubileum zaten wij in Oostenrijk en konden wij er  in Nederland niet bij stil staan. Wij hebben het toen met onze Oostenrijkse vrienden gevierd die 5 jaar daarvoor niet bij de bruiloft konden zijn. Midden in ons dorpje, in de tuin van het lokale gasthof hebben wij er toen feestelijk bij stilgestaan inclusief een mega-taart en glaasjes Sekt .  Vriendin M. was niet toen in orde en zonder haar wilden wij het in Nederland niet vieren. Nu gaat het weer stukken beter met haar en vonden wij het een mooi moment, om het samen met onze getuigen en ceremoniemeester te vieren. Het heugelijk feit hebben wij beklonken met een etentje waar de sfeer gemoedelijk was en de keuken eenvoudig. Zo eenvoudig dat een flesje bubbels helaas niet op hun kaart stond, zodat wij niet in stijl konden proosten maar wij kregen wel cadeautjes, waar wij beide niet bij stilgestaan hadden. dat wij die weleens zouden kunnen krijgen.

Iemand kwam met een oude blikken koekjesdoos in Jugendstil en dat sloot mooi aan bij het thema en onze uitnodiging. Dat was een foto die wij zelf gemaakt hadden in de hal van de Nederlandse ambassade in Helsinki afgelopen zomer. Dankzij buurman C hebben wij die foto gemonteerd in een koekblik en dat beeld stond voorop onze uitnodiging.

De dag was gisteren stralend begonnen, toen in de ochtend 2 mega grote kerstbomen werden gebracht. Wij plaatsen ieder jaar,op ieder van onze hofjes, een grote kerstboom. De dames van het organisatie comité waar ik ook onderdeel van ben, waren vorige week in een cabrio naar de Scouting Kerstboomverkoop gereden. Hadden de heilige koe midden in een weiland geparkeerd, uitgestapt en zonder aarzelen op 2 bomen afgelopen. Twee Noordsparren van 4.5 meter waren om 10:00 's ochtends in een vloek en een zucht verkocht. Naast de glunderde verkoper stond een oudere heer, die de dames verwonderd had aangekeken en had gezegd "mijn vrouw loopt al meer dan een half uur tussen die bomen daar te zoeken en kan geen keuze maken...". Volgens mij maar goed dat mevrouw in kwestie die opmerking niet meekreeg.

Dus stonden wij daar met de 2 megabomen zonder kruis en toen Fröbl die samen buurman K, er onder had gemonteerd, stond er op iedere hofje een megaboom waarbij een simpele ladder ons niet echt bij kon helpen. Versieren zou een hele kunst worden. Dus stond ik met mijn 2 meter balancerend op het bovenste trede van een trap, verwoede poging te ondernemen onze rode lichtjesslang in de hoogste contreien van de boom te projecteren. Discus werpen was vroeger niet aan mij besteed en dat zelfde gold voor dit lichtsnoer. Hij is uiteindelijk redelijk hoog geëindigd maar de lichtjesslang was niet opgewassen tegen onze 4.5 meter lange boom. Er is een tweede lichtsnoer van wit licht aan toegevoegd. Buuf M stond naast mij, die mocht mij tegenhouden, zou ik onverwachts van de trap afstorten. Zo stabiel sta ik meestal niet op een ladder... Je wil tenslotte op je blikken bruiloftsdag niet op krukken eindigen. Mariah Carey schalde met haar mede Christmas Carrols door onze binnenhofjes, terwijl wij de bomen van zilveren, rode, roze en gele kerstballen voorzagen. Halverwege de ballen kwamen de ster en piek uit de doos te voorschijn. De ster hangt nu op een na hoogste tak en de piek (ook een ster) hangt als een vallende ster van de een na hoogste tak naar het midden van de boom. De Piek bleek zwaarder dan de tak te zijn.
Vandaag is er een natuurlijk laagje poedersuiker overheen gegaan, hetgeen de hofjes een feestelijke kerstsfeer geven. De poedersuiker van de sneeuw was echter weldra een stevig pak zodat een van de kerstbomen enige tijd ook gezelschap had van een sneeuwpop.

Na de gedane arbeid hebben wij, zonder blikken en blozen, met zijn vijven een flesje Prosecco weggetikt. De vijf zat tenslotte ook in het uur, het was vijf over twee en dan mag dat wel.







Reacties

Populaire posts